* ငွက္ေပ်ာသီးအခြံ *
ငွက္ေပ်ာသီးအခြံကို စားျခင္းအားျဖင့္ လူကို တက္ၾကြ ရႊင္လန္းေစပါတယ္။
ေနာက္ျပီး မ်က္စိအားေကာင္းေစသလို မ်က္စိတိမ္စြဲေရာဂါမ်ား အတြက္လဲ
အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ ဘယ္လိုစားရမလဲဆိုရင္ေတာ့ သုေတသီေတြမွ
အၾကံေပးေျပာၾကားခ်က္အရ ငွက္ေပ်ာသီးအခြံကို ေရေႏြးနဲ ့( ၁ဝ )
မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ထဲမွာ ထည့္ျပီး
ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္လဲ ေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္လို ့ဆိုပါတယ္။
**************************************************************************
* ၾကက္သြန္ျဖဴအခြံ *
ၾကက္သြန္ျဖဴအခြံမွာ ကြဲျပားတဲ့ Antioxidant ( ၆ ) မ်ိဳး ပါဝင္ပါတယ္။
ေနာက္ျပီး အိုမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းနဲ ့ ႏွလံုးေရာဂါမ်ားကိုလည္း
ကာကြယ္ႏိုင္တယ္လို ့ေဒါက္တာ Glenville ကရွင္းျပပါတယ္။
**************************************************************************
****
* လိေမၼာ္သီးႏွင့္ ပ်ားလိေမၼာ္သီး အခြံ *
လိေမၼာသီးနဲ ့ပ်ားလိေမၼာ္သီးတို ့ရဲ့အခြံေတြကေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါ
ျဖစ္ပြားျခင္းနဲ ့ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ျခင္းတို ့ကို အစြမ္းအထက္ဆံုး
ကာကြယ္မႈေပးႏိုင္ဆံုး အခြံေတြျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ျပီး မေကာင္းတဲ့ LDL
ကိုလက္စထေရာ ဓါတ္ေတြကိုလည္း သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္မႈရွိတယ္လို
့အေမရိကန္မွ ေလ့လာသိရွိခဲ့ပါတယ္။ ထိုကဲ့သို ့ပင္ ေဒါက္တာ Glenville မွလည္း
၄င္းအခြံမ်ားနဲ ့ပက္သတ္ျပီး ေရွာက္သီး သံပရာသီး အမ်ိဳးအႏြယ္ဝင္ အသီးမ်ား၏
အခြံေအာက္မွ အျဖဴေရာင္ တစ္ရွဴးအမွ်င္မ်ားဟာလည္း ျမင့္မားတဲ့
ကာဗြန္ဟိုက္ဒရိုက္ဓါတ္ကို ရရွိေစသလို ကိုလက္စထေရာ ေလွ်ာ့က်ျခင္းႏွင့္
ဘက္တီးရီးယားမ်ားကိုလည္း ဟန္ ့တားေပးႏိုင္တယ္လို ့ေျပာပါတယ္။
********************************************************************************
* ေရႊဖရံု၊ ေက်ာက္ဖရံုႏွင့္ သခြားေမႊးမ်ားအခြံ *
ေရႊဖရံု၊ ေက်ာက္ဖရံုနဲ ့သခြားေမႊးမ်ား (Pumpkin, butternut and other
squashes) သခြားေမႊးကို စားျခင္းအားျဖင့္ေတာ့ အင္ဇိုင္းမ်ားကို ျမင့္မားစြာ
အက်ိဳးျဖစ္ထြန္းေစသလို အသားအေရ မြဲေျခာက္မႈ ့၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္
ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကို ဟန္ ့တားေစႏိုင္ပါတယ္။ ယင္းအသီးမ်ားရဲ့ အခြံကိုစားဖို
့အတြက္ ခက္ခဲမႈအနည္းငယ္ရွိတဲ့ အတြက္ေၾကာင့္ အခြံကို ပါးႏိုင္သေလာက္ပါးေအာင္
ခြာျပီး စားသင့္တယ္လို ့ဆိုပါတယ္။
No comments:
Post a Comment